Τουρκία: Σκληρά αντίποινα κατά Κούρδων και ΙΚ προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Αντίποινα κατά των Κούρδων ανταρτών και του Ισλαμικού Κράτους, για τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία ετοιμάζει η Άγκυρα, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δηλώνει την Δευτέρα, ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με «ένα από τα μεγαλύτερα κύματα τρομοκρατίας, στην ιστορία της».

«Θα χτυπήσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις με τη μεγαλύτερη σφοδρότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημόσια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, καλώντας τους Τούρκους να «κινητοποιηθούν».

«Απέναντι στις νέες στρατηγικές των τρομοκρατών, αναπτύσσουμε νέους τρόπους μάχης και θα νικήσουμε γρήγορα. Δεν πολεμάμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας απαντώντας παράλληλα στις επικρίσεις για την αυταρχική παρέκκλισή του.

Εδώ και μήνες η Τουρκία είναι σε κατάσταση συναγερμού λόγω των πρωτοφανών επιθέσεων που αποδόθηκαν στους τζιχαντιστές ή είχαν σχέση με την εκ νέου έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των κούρδων ανταρτών.

Η τελευταία επίθεση αυτοκτονίας την οποία οι τουρκικές αρχές απέδωσαν στο ΙΚ, σημειώθηκε το Σάββατο στην πολύ τουριστική και εμπορική οδό Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτος για ακόμη μία φορά σήμερα εξέφρασε την αμφιβολία του για την «ειλικρίνεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καταπολέμηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), δηλώνοντας οργισμένα:

«Ακριβώς πίσω από το κτίριο όπου υπογράφηκε η συμφωνία (μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας στις 19 Μαρτίου για τους μετανάστες στις Βρυξέλλες), η τρομοκρατική οργάνωση (το ΡΚΚ) στήνει μια σκηνή και υψώνει τις πατσαβούρες της. Πώς γίνεται η ΕΕ, η οποία θεωρεί την οργάνωση αυτή τρομοκρατική να μπορεί να ανέχεται μια τέτοια κατάσταση. Πού είναι η ειλικρίνεια, η εντιμότητα; Αυτό είναι υποκρισία».

Σύμφωνα τώρα με την Wall Street Journal, τόσο οι τρομοκρατικές επιθέσεις όσο και η διπλωματική διαμάχη με τη Ρωσία, πλήττουν την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, καθώς οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι εμφανίζονται μειωμένες κατά 40% σε σύγκριση με πέρυσι και τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.

Ο τουρισμός αντιστοιχεί σε πάνω από το 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Τουρκίας και απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ή περίπου το 7% του εργατικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα έσοδα από τον τουρισμό τριπλασιάστηκαν την περίοδο από το 2001 έως το 2014 φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 34,3 δισεκ. δολαρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος