Τουρίστας του διαστήματος και ο Τζεφ Μπέζος – Καρέ καρέ το ταξίδι του (video)

Σε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος πήγε στο Διάστημα και γύρισε. Τον συνόδευσαν ένας 18χρονος που έγινε ο νεότερος αστροναύτης και μία 82χρονη που έγινε η γηραιότερη. Οι τρεις τους έμειναν για τέσσερα λεπτά σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. «Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου» είπε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη όταν επέστρεψε στη Γη.

Ο Τζεφ Μπέζος πραγματοποίησε το όνειρό του και έγινε τουρίστας του διαστήματος. Ταξίδευσε με την κάψουλα New Shepard, που απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της Blue Origin στην έρημο του Τέξας. Τον συνόδευαν ο αδελφός του Μαρκ, η 82χρονη βετεράνος πιλότος Γουόλι Φανκ που έγινε η γηραιότερη αστροναύτης και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέιμεν, ο πρώτος επί πληρωμή ταξιδιώτης του διαστήματος και νεαρότερος αστροναύτης.

Η κάψουλα με την βοήθεια μίας ρουκέτας επιτάχυνε προς το διάστημα τρεις φορές με την ταχύτητα του ήχου. Στη συνέχεια αποκολλήθηκε και οι αστροναύτες απόλαυσαν τη θέα από τα μεγάλα παράθυρά της σε ύψος 107 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, το όριο ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της Γης και του διαστήματος. Ο ενθουσιασμός του πληρώματος ήταν έκδηλος.

Η παραμονή στα όρια του διαστήματος ήταν σύντομη. Έπειτα από πτήση 10 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, η κάψουλα προσγειώθηκε πίσω στην έρημο του Τέξας.

Πανηγυρισμοί, αγκαλιές, φιλιά αλλά και σαμπάνιες περίμεναν τον Τζεφ Μπέζος και τους συνταξιδιώτες του.

Η ημέρα που πραγματοποιήθηκε η ιστορική πτήση δεν είναι καθόλου τυχαία. Πριν ακριβώς 52 χρόνια, στις 20 Ιουλίου 1969, ο Αμερικανός Νιλ Άρμστονγκ πάτησε για πρώτη φορά την επιφάνεια της Σελήνης.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος