Τσαβούσογλου για “Sofagate”: Εφαρμόσαμε το πρωτόκολλο που ζήτησε η ΕΕ

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάννα Φερεντίνου

Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες τουρκικές πηγές που επικαλούνται σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, η πλευρά της ΕΕ είναι υπεύθυνη για το «Sofagate». Οι πηγές αναφέρουν ότι το πρωτόκολλο της ΕΕ ήταν υπεύθυνο για τη διευθέτηση θέσεων και προτάθηκε από την πλευρά της ΕΕ πριν από τη συνάντηση. Η Τουρκία υποδέχτηκε τους δύο αξιωματούχους της ΕΕ με ευγένεια τηρώντας το διεθνές πρωτόκολλο, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογο του από το Κουβέιτ Σέιχ Αχμάντ Νάσερ αλ-Μοχάμεντ αλ-Σαμπάμ αναφέρθηκε επίσης το θέμα. «Υπήρξαν άδικες κατηγορίες για την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένα κράτος με βαθιές ρίζες και δεν φιλοξενεί επισκέπτες για πρώτη φορά. Το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε συναντήσεις στην Τουρκία, είναι το διεθνές πρωτόκολλο και έχει εφαρμοστεί στο πλαίσιο της παγκοσμίως γνωστής τουρκικής φιλοξενίας», δήλωσε.

«Τηρήθηκαν οι απαιτήσεις της πλευράς της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι η διάταξη του πού θα καθίσει ο καθένας έγινε σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου μας συναντήθηκαν πριν από την επίσκεψη και οι απαιτήσεις τους εφαρμόστηκαν», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος