Βέλγιο: Εως και 100.000 διαδηλωτές κατά της λιτότητας- Ξέσπασαν βίαια επεισόδια (Vid)

Εως και  100.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές  και  80.000 σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες και άλλες πόλεις του Βελγίου κατά της λιτότητας , έναν χρόνο μετά τις ανάλογες κινητοποιήσεις που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια.

Με οδομαχίες και συλλήψεις ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση στις Βρυξέλλες,  ενώ λιμενεργάτες στην Αντβέρπη  ενεπλάκησαν σε άγριες συμπλοκές με ισχυρές δυνάμεις καταστολής της βελγικής αστυνομίας που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Τρία από τα  μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας συμμετείχαν στην πανεθνική απεργία ανήμερα των διαδηλώσεων κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του ο Βέλγος πρωθυπουργός  Σαρλ Μισέλ, που ηγείται κεντροδεξιού συνασπισμού.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο προκήρυξαν απεργία για την Παρασκευή, αντιδρώντας στις περικοπές κοινωνικής πρόνοιας και στην αύξηση της φορολογίας  ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις  που ανέβασαν το όριο συνταξιοδότησης και πάγωσαν τους μισθούς.

Θυελλώδεις ήταν τον περασμένο μήνα οι διαμαρτυρίες αγροτών και οδηγών ταξί στη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος