Βραζιλία: Διαδηλώσεις σε 200 πόλεις κατά της Προέδρου Ρουσέφ

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών και την αποπομπή της Προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, διοργάνωσαν δεξιά πολιτικά κινήματα σε διακόσιες πόλεις της Βραζιλίας.

Στις κυριακάτικες πανεθνικές κινητοποιήσεις, συμμετείχαν συνολικά 225.000 άνθρωποι, ενώ οι διοργανωτές προσδοκούσαν επανάληψη των μαζικών διαδηλώσεων του περασμένου Απριλίου όπου συμμετείχαν εως και 600.000 Βραζιλιάνοι.

25.000 άνθρωποι (σύμφωνα με την αστυνομία) διαδήλωσαν στη Μπραζίλια, ενώ στο Ρίο ντε Ζανέιρο, που θα φιλοξενήσει σε ένα χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πολίτες διαδήλωσαν κατά μήκος της παραλίας της Κοπακαμπάνας και όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, το κυρίαρχο σύνθημα ήταν:
«Έξω Ντίλμα. Εδώ είναι η Βραζιλία όχι η Βενεζουέλα. Εμείς δεν είμαστε κομμουνιστές, είμαστε πατριώτες, θα διώξουμε αυτά τα περιττώματα από την εξουσία!».

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση ή την αποπομπή της Ρουσέφ, ηλικίας 64 ετών, η οποία ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία της στον προεδρικό θώκο τον Ιανουάριο έπειτα από μία δύσκολη επανεκλογή στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Πρόεδρος είδε σε διάστημα λίγων μηνών τη δημοτικότητά της να κατακρημνίζεται στο ιστορικό χαμηλό του 8%, καθώς λόγω της οικονομικής ύφεσης εφάρμοσε αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας.

Η Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία βασανίστηκε την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα υποκύψει «ούτε στις πιέσεις ούτε στις απειλές». Ωστόσο , το κόμμα των Εργατών που απομένει με εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκλονίζεται από σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο τον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Petrobras.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος