Βρετανία: Πίεση για καθυστέρηση στην άρση των περιορισμών εξαιτίας εξάπλωσης της νέας παραλλαγής

Με δημόσια ανακοίνωσή της η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA) καλεί τον πρωθυπουργό να λειτουργήσει, όπως είχε ισχυριστεί, “βάσει δεδομένων και όχι βάσει ημερομηνιών”.
Ο πρόεδρος της BMA Δρ. Τσάαντ Νάγκπολ δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει με τη μέγιστη προσοχή εάν θα προχωρήσει στην άρση των περιορισμών στις 21 Ιουνίου. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα επίπεδα σοβαρών ασθενειών και απώλειας ζωών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης πιέσεων στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.”

Σύμφωνα με την BMA, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε καθοριστική στιγμή για την καταπολέμηση του ιού, καθώς από τότε που ανακοινώθηκε ο χάρτης πορείας απελευθεροποίησης, έχει εμφανιστεί μια εξαιρετικά μεταδοτική νέα παραλλαγή του κορονοϊού (Δέλτα).

Την τελευταία εβδομάδα σημειώνεται μία αντιστροφή της πτωτικής τάσης στην αύξηση των εισαγωγών στο νοσοκομείο και των θανάτων. Ταυτόχρονα, βρετανική ιατρική ένωση θεωρεί ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με την δεύτερη δόση εμβολίων, κάτι που είναι κρίσιμο για τον έλεγχο της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα.

Ο καθηγητής Ράβι Γκούπτα, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής Nervtag της κυβέρνησης, πρότεινε ότι το χρονοδιάγραμμα πρέπει να καθυστερήσει «τουλάχιστον μερικές εβδομάδες, πιθανώς ένα μήνα», ώστε να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και τα σχολεία να έχουν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι περιπτώσεις κορονοϊού αυξάνονται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μεταξύ 24 και 30 Μαΐου αναφέρθηκαν 60 θάνατοι εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ κορονοϊού – αύξηση 42,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες. Αύξηση 26,8% υψηλότερο από τις προηγούμενες επτά ημέρες παρουσιάζουν και τα κρούσματα μεταξύ 24 και 30 Μαΐου που έφτασαν τα 22.474.

Την Δευτέρα 31 Μαίου, σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος καταγράφηκε με την ίδια μέτρηση ενώ επιβεβαιώθηκαν 3.383 κρούσματα.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος