Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας ΗΠΑ: Αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος επιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας

Αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος επιθέσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας, ο οποίος επικαιροποίησε το εθνικό σύστημα για την Τρομοκρατία (NTAS).

Πρόκειται για την έκτη ανανέωση του σχετικού συστήματος καταγραφής απειλών, από τον Ιανουάριο του 2021, εξέλιξη που καθίσταται αναγκαία καθώς “όπως κατέδειξαν οι πρόσφατες τραγικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα, το έθνος παραμένει σε περιβάλλον αυξημένης απειλής και αναμένουμε επιδείνωση τους επόμενους μήνες” σύμφωνα με τον κ Μαγιόρκας.

“Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναμένει ότι ο κίνδυνος επιθέσεων θα αυξηθεί και οι πιθανοί στόχοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δημόσιες συγκεντρώσεις, θρησκευτικά ιδρύματα, σχολεία, φυλετικές, εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, κυβερνητικές εγκαταστάσεις και προσωπικό, κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, μέσα ενημέρωσης και ιδεολογικούς αντιπάλους. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε ως κύρια απειλή μαζικής βίας με θύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες τους λεγόμενους “μοναχικούς λύκους” και μικρές ομάδες που υποκινούνται από ιδεολογικές πεποιθήσεις.”

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος