Ζαχάροβα: Οι Αμερικανοί ζητούν από ξένους διπλωμάτες να μην βγάζουν φωτογραφίες με τον Λαβρόφ

Αμερικανοί διπλωμάτες ζητούν από τους ξένους συναδέλφους τους να μην φωτογραφίζονται με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα έγραψε στο Telegram ότι εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθούν να δείξουν την υποτιθέμενη απομόνωση της Ρωσίας με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει το RIA Novosti.

«Εν τω μεταξύ, Αμερικανοί διπλωμάτες τρέχουν από σπίτι σε σπίτι σε διάφορες χώρες και τους παρακαλούν να μην τραβήξουν φωτογραφίες με τον Λαβρόφ ώστε η Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες ως απόδειξη ότι δεν υπάρχει απομόνωση», έγραψε η Ζαχάροβα, αναφέρει το Tanjug.

Πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν χρησιμοποιεί εικόνες για αυτούς τους σκοπούς, αλλά, όπως είπε, « την βλακεία και την παντελή έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας» των ανώτατων εκπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Λαβρόφ ταξίδεψε στην Αίγυπτο στο πλαίσιο της αφρικανικής περιοδείας του και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αιθιοπία, την Ουγκάντα και τη ΛΔ Κονγκό.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ / Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς / Επιμέλεια: Αναστασία Πατρικάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος