EINAΠ: Κινητοποιήσεις για τους επικουρικούς γιατρούς

Εβδομάδα συσκέψεων, αλλά και άκαρπης επαφής με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είχε η ΕΙΝΑΠ, με το θέμα των επικουρικών γιατρών να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, όπως και την αντίθεσή τους στην απόλυση επικουρικών γιατρών. Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ 300 περίπου επικουρικοί που η σύμβασή τους λήγει, θα απολυθούν.

Έτσι μετά από συγκέντρωση των επικουρικών στις 25/10/16, η πρότασή τους ήταν να αποφασιστούν στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ οι παρακάτω μορφές κινητοποίησης:
•    Στις 3/11/16, ημέρα Τρίτη,  να πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ, από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ., και οι γιατροί να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις ΥΠε που ανήκουν (1η ή 2η ) στις 1 το μεσημέρι.
•    Πανελλαδική κινητοποίηση που θα αποφασίσει και θα οργανώσει η ΟΕΝΓΕ, μετά από κατάλληλη προετοιμασία.
•    Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24/11/16 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, όπου κανένας επικουρικός να μην είναι σε εφημερία και προσωπικό ασφαλείας.

Επίσης στις 1/11/16 ημέρα Τρίτη και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη επικουρικών στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας), ώστε σε συνεργασία με το ΔΣ να συντονιστεί καλύτερα ο αγώνας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος