ΕΚ: Αντιπροσωπεία της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας επισκέπτεται σήμερα Εσθονία και Λιθουανία για την κρίση στην Ουκρανία

Αντιπροσωπεία της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας μεταβαίνει από σήμερα και μέχρι στις 24 Φεβρουαρίου στην Εσθονία και τη Λιθουανία για να συζητήσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από τις αυξανόμενες εντάσεις ασφαλείας στην περιοχή.

Κύριος στόχος της επίσκεψης είναι η λήψη πληροφοριών από πρώτο χέρι για την απειλή από κυβερνοεπιθέσεις, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης που σχετίζεται με την κρίση στην Ουκρανία.

Θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, καθώς και με ιδιωτικές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην κυβερνοασφάλεια και την υψηλή τεχνολογία. Η αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στη Ρούκλα, για να επισκεφθεί την ενισχυμένη από το ΝΑΤΟ Forward Presence Πολυεθνική Ομάδα Μάχης που έχει αναπτυχθεί στη Λιθουανία. Οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις με μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Εσθονίας και της Λιθουανίας για την άμυνα και τις εξωτερικές υποθέσεις. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μπαρτ Γκρόοτιους.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή που προκαλείται από τη συσσώρευση ρωσικού στρατού εντός και γύρω από την Ουκρανία και της αυξανόμενης χρήσης υβριδικών απειλών, ιδίως των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και της παραπληροφόρησης. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να δείξουν αλληλεγγύη με την Εσθονία και τη Λιθουανία και να λάβουν πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με την απειλή από κυβερνοεπιθέσεις και τις απαντήσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος