ΕΚ: Πέμπτη κατά σειρά Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Η πέμπτη κατά σειρά ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ στο Στρασβούργο. Η Ολομέλεια της Διάσκεψης θα συζητήσει τα σχέδια των προκαταρκτικών προτάσεων που ετοιμάστηκαν μετά τις ανταλλαγές στις Ομάδες Εργασίας της Ολομέλειας.

Αυτά τα πρώτα προσχέδια, ομαδοποιημένα ανά θέματα, βασίζονται στις συστάσεις των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Πολιτών, των εθνικών ομάδων, και στις ιδέες που συγκεντρώθηκαν μέσω της Πολυγλωσσικής Ψηφιακής Πλατφόρμας καθώς και στις ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Συνεδρίου και Συνεδρίες Ομάδας Εργασίας.

Η Ολομέλεια, βάσει συναίνεσης, θα υποβάλει τις προτάσεις της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Η τελευταία θα συντάξει έκθεση σε πλήρη συνεργασία και πλήρη διαφάνεια με την Ολομέλεια. Η τελική έκθεση από την Πλατφόρμα που θα ληφθεί υπόψη για τις προτάσεις της Ολομέλειας, με βάση τις συνεισφορές των πολιτών που συγκεντρώθηκαν έως τις 20 Φεβρουαρίου, είναι επίσης διαθέσιμη διαδικτυακά .

Για καθεμία από τις τέσσερις ομάδες ευρωπαίων πολιτών, περίπου 200 Ευρωπαίοι διαφορετικών ηλικιών και προελεύσεων, από όλα τα κράτη μέλη, συναντήθηκαν για να συζητήσουν και να υιοθετήσουν συστάσεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τώρα και στο μέλλον. Οι συστάσεις που έγιναν από αυτές τις ομάδες στην Ολομέλεια της Διάσκεψης είναι διαθέσιμες στην ειδική ιστοσελίδα. Αυτά παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με τους 80 εκπροσώπους των Επιτροπών στην Ολομέλεια σε προηγούμενες ειδικές συνεδριάσεις (τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2022), οι οποίοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Οι πολίτες μπορούν ακόμα να υποβάλλουν συνεισφορές στην Πλατφόρμα, για να επιτραπεί η συνέχιση της συζήτησης στο διαδίκτυο. Οι συνεισφορές που θα εισαχθούν μετά τις 20 Φεβρουαρίου θα καλυφθούν από τελική έκθεση μετά τις 9 Μαΐου.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος