Εκδήλωση του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε»

Εκδήλωση για την προβολή των στόχων του πραγματοποιεί το «Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ότι παράγουμε» την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις επτά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Volos Palace.    Το κίνημα σε τοπικό επίπεδο στηρίζουν οι δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ένωση Καταναλωτών και μια πλειάδα φορέων, ενώ επικεφαλής τέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου μέλη του Δικτύου αναφέρθηκαν στο ιστορικό ίδρυσής του και τους στόχους του.

Ήδη επιτεύχθηκε η πιστοποίηση των Ελληνικών προϊόντων και με σχετική νομολογία και πλέον τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν τη γνωστή σε σχήμα καρδιάς ελληνική σημαία. Οι καταναλωτές θα πρέπει να στηρίξουν τις ελληνικές παραγωγικές μονάδας γιατί έτσι θα βοηθήσουν να αναγεννηθεί η ελληνική παραγωγική μηχανή στο ένδυμα, το παπούτσι, το κόσμημα και σε κάθε τι που στο βωμό μιας λανθασμένης καταναλωτικής πρακτικής σχεδόν «εξοβελίστηκε» από τις επιλογές του. Και οι επιχειρήσεις όμως θα πρέπει να τα πωλούν με το ελάχιστον κέρδος για να τα προτιμήσουν οι καταναλωτές. Ε αυτό τον τρόπο προστατεύονται οι θέσεις εργασίας και μειώνεται η ανεργία.  Οι φορείς που συμμετέχουν στο κίνημα καλούν τους πολίτες να ντυθούν ελληνικά, να τρώνε ελληνικά, να κάνουν τουρισμό ελληνικά.

Τέλος σε συνάντηση του δικτύου στις 23 Σεπτεμβρίου θα αναδειχτούν τα μέλη του παραρτήματος στη Μαγνησίας. Στη σημερινή συνέντευξη συμμετείχαν οι δύο πρόεδροι των ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας και Γρηγόρης Μαντάς, η Γραμματέας των Βενζινοπωλών Βασιλική Κοντοπίστου, ο αντιπρόεδρος τη ΟΕΒΕΜ Ευαγ. Λαλίτσας, η γραμματέας της ΟΕΒΕΜΕ Δωροθεά Καλαβιτσά, ο Γιάννης Φόβος, έφορος προγραμμάτων και εξωστρέφειας της ΟΕΒΕΜ και ο Γρ. της ΟΕΒΕΜ Κώστας Ζιαμπάς.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος