Α. Λυμπεράκη: “Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή” (aud)

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του κόμματός του και πρέπει να συνεννοηθεί με ανθρώπους που μοιράζονται ελάχιστα κοινά και παραδοχές στη σύγχρονη αντίληψη της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής, δημοκρατικής στάσης”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην Ευαγγελία Μπαλτατζή και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, υπεύθυνη τομέα Εργασίας στο «Ποτάμι», Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Η κα Λυμπεράκη ανέφερε πως: “η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επηρεάζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, και η οποιαδήποτε μετατόπιση του προς την κεντροδεξιά, μόνο στοιχείο εξυγίανσης μπορεί να θεωρηθεί. Η εκλογή ενός ανθρώπου με ευρωπαϊκό προφίλ, που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις είναι μία καλοδεχούμενη αλλαγή, πρόσθεσε, και οτιδήποτε φέρει για το καλό της χώρας, «Το Ποτάμι» είναι έτοιμο να το στηρίξει και να το συζητήσει κριτικά και δημιουργικά”.

Η κ. Λυμπεράκη, ανέφερε, ότι: “το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, πρέπει να κάνει ανοιχτή, καθαρή και διαρκή συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, και «Το Ποτάμι» με αφορμή το συνέδριο του κόμματος, στα τέλη Φεβρουαρίου, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να παρουσιάσει τις θέσεις του και να δείξει τι είδους αλλαγές πρέπει να γίνουν στην χώρα”.

“Το θέμα των φόρων”, επισήμανε η υπεύθυνη του κόμματος τομέα Εργασίας, “είναι παρά πολύ σημαντικό, γιατί χωρίς δυναμική ιδιωτική οικονομία δεν θα υπάρξουν ούτε κρατικά έσοδα ούτε κίνητρα για τους ανθρώπους να προσπαθήσουν για να βγούμε από την κρίση”. Η ίδια εκτίμησε ότι: “τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα είναι αξιόπιστοι συνομιλητές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος