Α. Νεφελούδης: “Είμαστε σε διαρκή συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια” (aud)

“Μου κάνει εντύπωση η ακραία αντιμετώπιση των αγροτών απέναντι σε αυτά που έχουμε προτείνει… Υπάρχει ένας φανατισμός που είναι αυτοκτονικός. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή την αδιαλλαξία, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τελεσίγραφα, το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, μπορούμε να δούμε μια σειρά από διορθώσεις,” δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Νίκο Τσιμπίδα και Μαρία Κλάδου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Νεφελούδης.

Σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Νεφελούδης είπε: “Είμαστε σε διαρκή συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια. Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, έχουμε βάλει τα θέματα στα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα από την άλλη πλευρά που να πείθει ότι έχουμε κάνει κάπου λάθος σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη”.

“Αυτά που είπε ο κος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή είναι πολύ χαρακτηριστικά. Καταρχήν, αν δεν υπήρχε θέμα μείωσης των συντάξεων το 2014 ή και προηγούμενα, γιατί έγιναν 11 μειώσεις τότε; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Και μάλιστα πολύ περισσότερο αν δεν το επεδίωκε και δεν το πρότεινε η τρόικα τότε. Αν το πρότεινε η τρόικα τότε, το θέμα της μείωσης των συντάξεων, ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Υπάρχουν 11 μειώσεις στις συντάξεις μέχρι τώρα. Αυτό είναι δεδομένο. Ο νόμος Λοβέρδου- Κουτρουμάνη που είχε ψηφιστεί το 2010 δεν εφαρμόστηκε γιατί υπήρχαν αυτές οι 11 μειώσεις…”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος