Α. Τσίπρας: Θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά (vid)

“Είναι φανερό ποιοί επιχειρούν να εμποδίσουν την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο άνομο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

“Οι υπόγειες διαδρομές της διαπλοκής των συμφερόντων στην χώρα μας, ιδιαίτερα μετά την ιδιωτική τηλεόραση είναι γνωστές. Η πολιτική εξουσία τρέφει την μιντιακή εξουσία για να αναπαράγεται το ίδιο χρεωκοπημένο και σαθρό σύστημα. ΜΜΕ δανειοδοτούνται από τράπεζες για να στηρίζουν χρεοκοπημένα κόμματα, με αντάλλαγμα κυβερνητικές διευκολύνσεις” συνέχισε ο Α. Τσίπρας. Υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας προσπάθησαν να διασώσουν αυτό το σύστημα. Η κυβέρνηση έχει την λαϊκή εντολή να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα, πρόσθεσε και έφερε σαν παράδειγμα την Ζίμενς.

Κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν την προσπάθεια εξυγίανσης που επιχειρεί η κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι επιχειρηματικά συμφέροντα εκβίαζαν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και δεν θα συμμετέχει στο πάρτι της διαπλοκής. Θα καταπολεμήσουμε τα αίτια κι όχι απλώς τα συμπτώματα της κρίσης, υποσχέθηκε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η πολιτική αυτή έχει ήδη αποδώσει αποτελέσματα.

«Βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» συνέχισε, και υπεραμύνθηκε του αριθμού των αδειών, λέγοντας ότι στην Ευρώπη έχουν γίνει διαγωνισμοί με συγκεκριμένο αριθμό αδειών. «Οι χώρες με παρόμοιο πληθυσμό έχουν δύο άδειες» είπε, φέρνοντας σαν παράδειγμα την Τσεχία και την Πορτογαλία. Οι τέσσερις άδειες είναι πολλές συμπλήρωσε.

Στις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί προβλέπεται να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η αγορά επί 27 χρόνια δεν μπόρεσε να λύσει το θέμα. «Θα εγγυηθούμε την τήρηση των κανόνων, αυτό μας συμβουλεύει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υπό τον έλεγχο του Κράτους είπε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο προχωρώντας τον διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος