Αυξάνει την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση η ΝΔ

Το ζήτημα των εκλογών επανάφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας, καθώς και πράξη πολιτικής ευθύνης. Επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη τα περί εκλογών, δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Συντηρεί στην πολιτική επικαιρότητα το ζήτημα των εκλογών η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο Γιώργο Κουμουτσάκο, να δηλώνει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά και πράξη πολιτικής ευθύνης. Σκοπός μας να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας. Το αποδεικνύει η κατάσταση στην οικονομία και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιλέγει να παίξει το χαρτί της σταθερότητας με την εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο Real.gr ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει πρόσφατη και ισχυρή εντολή να ολοκληρώσει την συμφωνία και να διαμορφώσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο για την οικονομία και την κοινωνία».

Μάλιστα συνέδεσε το αίτημα για εκλογές με συγκεκριμένα συμφέροντα λέγοντας πως οι «μόνοι που ενδιαφέρονται για άμεσες εκλογές, είναι αυτοί που έχουν λόγο να αποτρέψουν τη νομοθέτηση κανόνων για τη θωράκιση της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος».

«Ο κος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να μην ταυτίζει την πολιτική του με αυτά τα σχέδια. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που δεν το πιστεύει καλά καλά ούτε ο ίδιος. Ο τόπος έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα:

«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής και είναι άλλο ένα δείγμα της πολιτικής της γύμνιας και του στρατηγικού της αδιεξόδου. Δέσμια της διαπλοκής και των κυκλωμάτων της, πιστή στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά ρητορεία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα, έναντι της πολιτικής πρότασης».

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης του ert.gr, με πληροφορίες από ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ και real.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος