Οι αγρότες προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι δεν θα την αφήσουν “σε χλωρό κλαρί” – 24ωρο μπλόκο στα Τέμπη το Σάββατο

Ανακοίνωση με αφορμή τη συζήτηση την Παρασκευή στη Βουλή επερώτησης του ΚΚΕ για τα αγροτικά, και την πρόσκληση εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου σε διάλογο, εξέδωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, η οποία προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» και ότι θα κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης τους.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αναδείχτηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επίμονη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, η διαστρέβλωση και η συκοφάντηση των αιτημάτων μας».

Σε 24ωρο αποκλεισμό των Τεμπών οδηγούνται οι αγρότες με απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, μετά τη λήξη του 12ωρου αποκλεισμού στις 22:00 της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Το ενδεχόμενο του επ’αόριστον αποκλεισμού των διοδίων εξετάζουν οι αγρότες των Μαλγάρων, ενώ οι αγρότες της Νίκαιας ετοιμάζονται για την πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής.

Η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι κλείνουν για 24 ώρες το Σάββατο στις 12:00 στην Ανθήλη, την Αταλάντη και το Κάστρο.

Στις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ την ίδια ώρα στο τελωνείο του Προμαχώνα, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο αποφάσισαν να «φρενάρουν» και τη διέλευση των ΙΧ οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων «επ αόριστον». Για το Σάββατο προγραμματίζουν 24ωρο αποκλεισμό των παράδρομων της Εγνατίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο μπλόκο δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οδηγών νταλίκας και φορτηγών, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ουρά άνω των 20 χλμ. Αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου μπλόκου θα συμμετέχει στη συνάντηση της Νίκαιας την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά το τελωνείο Εξοχής θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου το αργότερο, οπότε και θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο.

Στο Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν αγρότες από τέσσερα διαφορετικά μπλόκα της Θεσσαλονίκης ζητώντας διάλογο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό από μηδενική βάση. Στις 19:00 προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η μόνη είσοδος και έξοδος από αυτό γίνεται μέσω του καζίνο που βρίσκεται δίπλα.

Στο μεταξύ, άνοιγμα των μπλόκων και των τελωνείων για το Σάββατο αποφάσισαν οι αγρότες στον Έβρο προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος