Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ με βάση την αξία

Μέσα στο Νοέμβριο θα λάβουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών την ειδοποίηση για τα Τέλη Κυκλοφορίας, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή το σενάριο της μεταφοράς του φορολογικού βάρους από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά. «Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια», ανέφερε ο κ. Αλεξάδης, ο οποίος σημείωσε πως δεν θεωρεί δίκαιο να πληρώνουν ακριβά αυτοκίνητα 1.400 κυβικών λιγότερα τέλη από αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού, των οποίων η εμπορική αξία είναι μικρή.

Ερωτηθείς αν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τα πετρελαιοκίνητα, τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, είπε: «Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε. Τα μεγάλα και ακριβά με αυτά τα κριτήρια θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο αναπ. υπουργός Οικονομικών, τα τέλη κυκλοφορίας θα βγουν μέσα στον Νοέμβριο και θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος