Ανεβαίνουν οι τόνοι στη ΝΔ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες (vid)

Αγρία κόντρα Γεωργιάδη Τζιτζικώστα τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον αρχηγό στη ΝΔ.

Το πρώτο και μοναδικό debate μεταξύ υποψηφίων της ΝΔ προκάλεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με παρέμβασή του στην εκπομπή του STAR, όπου φιλοξενούνταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Γεωργιάδης όσο ήταν καλεσμένος στο στούντιο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πήρε τηλέφωνο και κάλεσε σε μονομαχία τον συνυποψήφιό του.

«Εσύ έκανες αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ ήσουν στη ΝΔ. Αντί να τα λέμε έτσι, εγώ σε καλώ σήμερα στη συγκέντρωσή μου στο Σπόρτινγκ, να έρθεις και να τα πεις όλα μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους και αν τους κερδίσεις, έλα να γίνεις αρχηγός. Έτσι βγαίνουν οι αρχηγοί Αποστόλη. Όχι μακριά. Έλα στο λαό, αφού τολμάς σήμερα στο Σπόρτινγκ στις 19:00. Εγώ θα σου δώσω το βήμα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε πως η ΝΔ έχει γίνει ένα κλειστό κόμμα, συστημάτων, μηχανισμών και βαρονιών που δεν αφήνουν οτιδήποτε παραγωγικό να λειτουργήσει μέσα στην παράταξη.

«Δεν έχω καμία εξάρτηση την επόμενη μέρα από κανένα σύστημα και κανένα μηχανισμό εντός της παράταξης. Μπορώ να προχωρήσω στις αλλαγές που θέλω να κάνω. Οι αλλαγές είναι πολύ συγκεκριμένες. Θέλω να φτιάξω τις δομές, τον τρόπο λειτουργίας της ΝΔ, να ξαναμιλήσουμε στην κοινωνία».

Έντονες αντιδράσεις πάντως, έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ, τα προεκλογικά σποτ της ομάδας Τζιτζικώστα, με τον μεσήλικα άντρα με το μουστάκι, καθώς θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε μια υποτιμητική παρουσία για το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ.


Πρώτος αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης που μίλησε για ντροπή και κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να το αποσύρει, ενώ και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης για πρώτη φορά σχολίασε δημόσια πρόκληση συνυποψηφίου του.

«Δεν θα απαντώ στις προκλήσεις που δέχομαι από ορισμένους συναδέλφους που καμιά φορά ξεφεύγουν με απρεπείς όρους ή με προκλήσεις που δεν είναι σωστές με τη νεοδημοκρατική ηθική. Λέω «παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω».

Εγώ, φίλες και φίλοι, από το 1974 διαχρονικά δεν έθεσα ποτέ ζητήματα τέτοια στο κόμμα. Είχα πάντα πολιτικές απόψεις, μπορεί να είχα πολιτικές διαφωνίες, αλλά τις εξέφραζα πολιτικά και με επιχειρήματα και σύμφωνα με τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που περιγράφεται στο Καταστατικό μας», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από την Κομοτηνή.

Στη σημασία της εκλογής νέου Προέδρου όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά και για ολόκληρη τη χώρα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Λαμία.

«Θέλω ένα κόμμα που θα ενώνει, θα συνθέτει, δεν θα διαιρεί και δεν θα διχάζει. Θέλω μεγαλύτερο ρόλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μικρότερη Πολιτική Επιτροπή που να παράγει πραγματική πολιτική».

Το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της ΝΔ, γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου”. Παράλληλα χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής “ραντεβού με την ιστορία” και παρατήρησε πως αν πάνε λίγοι να ψηφίσουν, θα δώσουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι η ΝΔ άνοιξε τη διαδικασία στην κοινωνία και η κοινωνία της γύρισε την πλάτη.

Την Κυριακή εκτός από τα τρία ευρώ όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν για πρόεδρο στη ΝΔ, θα πρέπει με τα στοιχεία της ταυτότητάς τους να υπογράψουν και δήλωση με την οποία αποδέχονται τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος