Άνοιγμα Γεωργιάδη προς τα στελέχη του Ποταμιού (vid)

Μετά την ανοικτή πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά για συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς, ήρθε η σειρά της ΝΔ δια του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει άνοιγμα προς το Ποτάμι, χωρίς, πάντως, να συναντά κατ’ αρχάς τη θετική ανταπόκριση του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Συμπόρευση στη μάχη κατά του λαϊκισμού»

Δημόσια πρόσκληση στα στελέχη του Ποταμιού να συμμετέχουν στην μάχη κατά του λαϊκισμού, όπως σημειώνει, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απευθύνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», αφού ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν εμπλέκεται σε παρασκηνιακές συμφωνίες μεταξύ βουλευτών, καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη κατά των δυνάμεων του λαϊκισμού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην παναττική συνδιάσκεψη του Ποταμιού, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», έδωσε το στίγμα των προθέσεων του: «Εγώ δε θα γίνω βουλευτής άλλου κόμματος. Τις εξελίξεις στο ριζοσπαστικό κεντρώο στρατόπεδο θα τις καθορίσουμε εμείς. Θα πάρουμε πρωτοβουλία τη στιγμή που πρέπει, με αυτούς που πρέπει».

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» τονίζει ότι η διεύρυνση του κόμματος έχει ήδη αρχίσει, κυρίως μέσα στην κοινωνία, πέρα από ονόματα.

Την ίδια ώρα, την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία της για επανένωση της κεντροαριστεράς κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, εκφράζει η Φώφη Γενημματά: «Σε πείσμα όσων πιστεύουν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε σανίδα σωτηρίας της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των κρυφοδεξιών που προσπαθούν να του δώσουν το τελικό χτύπημα και να τον μετατρέψουν σε ουρά της ΝΔ, θα είναι ένας άλλος πόλος. Αυτόνομος πόλος ελπίδας πραγματικής».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», τονίζει ότι η διεκδίκηση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών που ψήφισαν «ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα αποτελεί όρο ύπαρξης για τον χώρο.

Ρεπορτάζ: Γ. Τρουπής
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος