Ανοίγει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των εφήβων

Πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των εφήβων άνω των 16 ετών κατά της Covid-19 στην Ελλάδα, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, δίνει ουσιαστικά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε την Τρίτη.

Με δεδομένο ότι οι έως τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, αλλά και το γεγονός ότι η «μετάλλαξη Δέλτα» χτυπά ιδιαίτερα τους νεότερους και τους ανεμβολίαστους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά σοβαρά να δοθεί το πράσινο φως για τον εμβολιασμό και των εφήβων.

H σύσταση της Επιτροπής αφορά στον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, δηλαδή μαθητών Λυκείου, καθώς και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πάντως, ο εμβολιασμός των ανηλίκων δεν θα είναι υποχρεωτικός αλλά προαιρετικός. Θα γίνει σύσταση προς τους γονείς, με την επισήμανση ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά, με βάση τα δεδομένα.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική και αναμένεται να πλήξει τους ανεμβολίαστους, τα παιδιά και τους ανοσοκατασταλμένους.

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος