Αντιπροσωπεία αγροτών καταθέτει προτάσεις στο Μαξίμου – Συνελεύσεις στα μπλόκα – Επ’ αόριστον κλειστά τα Τέμπη (vid)

Στο Μαξίμου μεταβαίνουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων από περισσότερα από 50 μπλόκα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ξεκινήσει ο διάλογος. Το Μαξίμου, από την πλευρά του δηλώνει ότι αναμένει να λάβει τις προτάσεις και επαναλαμβάνει οι πόρτες είναι ανοιχτές για διάλογο το ταχύτερο, όχι όμως από μηδενική βάση. Την ίδια ώρα οι αγρότες συνεχίζουν με πολύωρους αποκλεισμούς κομβικών σημείων. Ηδη τα Τέμπη έχουν κλείσει επ’ αόριστον.

 
Κοινό ζητούμενο -πλην του «οχυρού» της Νίκαιας, που παραμένει σταθερό στις αποφάσεις του για μη προσέλευση σε διάλογο έως ότου αποσυρθούν εξ ολοκλήρου ασφαλιστικό και αγροτικό- είναι να γίνει ο διάλογος επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στην κυβέρνηση, κάτι που ωστόσο αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας, αφού ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες.

Αυτήν την ώρα γίνεται συνέλευση των αγορτών στα Τέμπη και το απόγευμα συνεδριάζουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προκειμένου να αποφασίσουν τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος της Νεστάνης απο τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου είναι κλειστή τρεις εβδομάδες, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ποιές ώρες θα γίνουν αποκλεισμοί της παλαιάς εθνικής οδού, ενώ σε κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες σε Λακωνία και Αργολίδα.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό και η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

Το τελωνείο του Προμαχώνα θα είναι ανοιχτό από τις 11:00 μεχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροια.

Από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 19:00 οι αγρότες της Ξάνθης επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς της γέφυρας του Νέστου στην Εγνατία οδό, στη Ροδόπη έχουν προχωρήσει σε καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος