Απάντηση Σταθάκη για το πόθεν έσχες: “Μέγα ψέμα” τα περί ιδιοκτησίας 38 ακινήτων

Στα δημοσιεύματα περί ιδιοκτησίας 38 ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν το 2012 απάντησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αυτή φορά από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «μέγα ψέμα». Όπως είπε πρόκειται για αγροτεμάχια που ανήκουν στη γυναίκα του, η πραγματική αξία των οποίων αντιστοιχεί σε ΕΝΦΙΑ ύψους 37 ευρώ κατ’ έτος.

«Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια» τόνισε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Σταθάκης, «εάν η ΝΔ δεν οικειοποιείτο αυτό το ψεύδος και δεν επιχειρούσε να το πολιτικοποιήσει», ενώ καταλόγισε σε δημοσιογράφους ότι «δεν διασταυρώνουν τα στοιχεία».

Ο υπουργός Οικονομίας καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία, είπε ότι ο ίδιος είναι κάτοχος τεσσάρων ακινήτων, τα τρία από κληρονομιά και ένα από κοινού με τη σύζυγό του.

«Η σύζυγός μου», είπε, «έχει περισσότερα από τριάντα αγροτεμάχια κληρονομιάς στα δικαστήρια στην ορεινή Κορινθία και στην ορεινή Αρκαδία, για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2004. Αυτή η διαμάχη ήταν ο λόγος που δεν τα δήλωσα το 2012, γιατί δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τα δηλώσω» τόνισε.

Η ΝΔ διολισθαίνει σε λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς

Σχολιάζοντας τα όσα ελέγχθηκαν «περί ηθικής και Αριστεράς», ο κ. Σταθάκης είπε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα και δεν έχουν βρει το παραμικρό, ούτε ένα ψεγάδι» και σημείωσε πως «προέρχομαι από ευκατάστατη οικογένεια η οποία δραστηριοποιείται στη ναυτιλία 80 χρόνια».

«Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις και για την οικογένειά μου και για μένα» προσέθεσε και καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «διολισθαίνει σε λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς που δεν έχουν καμία υπόσταση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος