Απόψε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα 48 προαπαιτούμενα

Με ομιλίες βουλευτών άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που θα ξεκλειδώσει τη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ. Η συζήτηση θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ οπότε και αναμένεται η ψήφιση του.

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του προεδρεύοντος του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη, αποφάσισε να διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες, τα μεσάνυχτα, τόσο επί της αρχής που έχει ήδη ζητήσει από χθες το ΚΚΕ, όσο και επί ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου για προαπαιτούμενα, που αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως τονίστηκε από τον κ. Κακλαμάνη, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, καθώς από τη λίστα όσων έχουν εγγραφεί για να πάρουν το λόγο, απομένουν περισσότεροι από 90 βουλευτές.

Κατά την χθεσινή πρώτη μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

«Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ό, τι έχουμε συμφωνήσει ενώ στο συνταξιοδοτικό η κυβέρνηση υλοποιεί τους νόμους του 2010 και του ’12», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Για πολιτική απάτη και φοροκαταιγίδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, στηρίζει όμως τα άρθρα που επιχειρούν διαρθρωτικές αλλαγές.

Την καταψήφιση επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, προανήγγειλαν και οι ειδικοί αγορητές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Συλλαλητήριο προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ, στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σχετική είδηση: Εν μέσω αντιπαραθέσεων η πρώτη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου (vid)
Συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου
Πηγή: ΕΡΤ1, Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος