Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη

Με απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για εξοπλιστικά προγράμματα, απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της, που υπέβαλε η κ. Σταμάτη, επικαλούμενη την κατάσταση της υγείας της και την ανάγκη του ανήλικου παιδιού της να έχει κοντά του τη μητέρα του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος αμφισβήτησε την κατάσταση της υγείας που επικαλείται η καταδικασμένη σε δωδεκαετή κάθειρξη σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας. «Η κατηγορούμενη δεν δίνει την εικόνα μίας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας» είχε πει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός για να καταλήξει: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παραμονή της στο Δρομοκαϊτειο θα συνδράμει στην παροχή βοήθειας προς αυτήν».

Η κ. Σταμάτη, όταν άκουσε την ετυμηγορία στην αίτηση αποφυλάκισής της μίλησε για «εκδικητικότητα του δικαστηρίου» ενώ υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης των δικαστών, θεωρώντας πως μεροληπτούν σε βάρος της. Χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, άρχισε να φωνάζει στο δικαστήριο: «Ντροπή σας. Ανοίξατε δύο τάφους σήμερα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος