Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μεγάλο το βάρος των κέντρων υποδοχής, αλλά η Πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα

«Μεγάλο το βάρος των κέντρων υποδοχής προσφύγων, αλλά η Πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα. Αν είναι σωστό ή λάθος θα το κρίνει η ιστορία», σημείωσε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Απαντώντας σε ερώτηση μαθήτριας Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής, σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και τη στάση της Πολιτείας, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «κανόνας της Εκκλησίας είναι να σκέφτεται τους άλλους».

Εκτός από τους 92 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου της Ελληνογερμανικής Αγωγής, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκε και ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το μάθημα των θρησκευτικών, η εκκλησιαστική εκπαίδευση και οι δυνατότητες συνεργασίας Εκκλησίας-Πολιτείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε πως αντάλλαξαν χρήσιμες απόψεις σε καυτά θέματα και υπογράμμισε ότι «όπως ξέρουμε κατά το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας, οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να είναι ομαλές, να είναι σχέσεις συνεργασίας για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά».

«Οι σχέσεις, Εκκλησίας και Πολιτείας μέσα στο πνεύμα συνεργασίας βρίσκουν λύσεις σωστές», πρόσθεσε.

«Εξέφρασα τον θαυμασμό μου για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως προσβλέπει στη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος