Αστυνομικοί με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στην Αθήνα, τη Θεσ/νίκη και σύντομα σε ακόμη 4 πόλεις (vid)

Στην περιοχή της Πλάκας και της Ακρόπολης αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έκαναν την εμφάνιση τους οι Αστυνομικοί – Ποδηλάτες. Πρόκεται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας.

Η εικόνα τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ξαφνιάζει ευχάριστα. Αστυνομικοί επάνω σε ποδήλατα περιπολούν στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος και παρέχουν οδηγίες και πληροφορίες, τόσο στους ξένους όσο και στους έλληνες επισκέπτες.

H Γεωργία Αρχιμανδρίτη, Διοικητής τουριστικής αστυνομίας Αθηνών δηλώνει: Για την αστυνομία είναι πολύ σημαντικό γιατί ερχόμαστε πιο κοντά στους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας. 

Φορούν κράνος, βερμούδα, αλεξίσφαιρο γιλέκο. Φέρουν φορητό ασύρματο και οπλοφορούν. Τα μηχανοκίνητα ποδήλατα, τους δίνουν την ευελιξία που χρειάζονται για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών κλοπών και επιθέσεων σε βάρος τουριστών.

Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες υπάγονται στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας, συνεργάζονται όμως και με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας και Φορείς. Για να ενταχθούν στο νέο αυτό τμήμα, έπρεπε να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να περάσουν από επιτροπές.

Για την ώρα οι αστυνομικοί – ποδηλάτες πραγματοποιούν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ναύπλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος