Δ. Κουτσούμπας: Πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα σε βάρος του λαού

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από τις Βρυξέλλες, μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «πρωτοφανούς βαρβαρότητας μέτρα» που υλοποιεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαού.

Αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκίας και μοναρχιών του Κόλπου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από το 2011 και στην αναμενόμενη, κατόπιν αυτών, ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στην Συρία.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό, με αφορμή την βάρβαρη σφαγή εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, ταυτόχρονα τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, ούτε άλλοθι για νέα μέτρα καταστολής των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών και για νέο κύμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και ακροδεξιών φασιστικών αντιλήψεων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε οτι η προσφυγιά και η μετανάστευση δεν μπορούν να εκλείψουν αν δεν σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «λύση δεν μπορούν να δώσουν ούτε τα κατασταλτικά μέτρα των μηχανισμών της ΕΕ, γι’ αυτό απαιτούμε την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια «να ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου που ανέλαβε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ και οι δήθεν “πατριωτικοί” ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο που υπέγραψε το καλοκαίρι από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «πρωτοστατεί και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, παραχωρώντας ολόκληρες περιοχές της χώρας για τη δημιουργία νέων ΝΑΤΟϊκών βάσεων και επιθετικών πολεμικών υποδομών», εγκάλεσε την «αριστερή κυβέρνηση» για το ότι οδηγεί, εκτός όλων των άλλων, και στην παθητικοποίηση και απογοήτευση του λαού, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο η συνεπής στάση του ΚΚΕ που σθεναρά όλα αυτά τα χρόνια απέρριψε τη συμμετοχή του σε τέτοιες κυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος και των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος