Διακόπτονται προσωρινά οι εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές (vid)

Σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να ανακαλέσει τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο.

Για την απόφαση του Υπουργείου ενημερώθηκε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, από τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Σκουρλέτη, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε, για την εξέλιξη αναφορικά με τη παύση των εργασιών στις Σκουριές και την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος, ενώ συνεχάρη τον Υπουργό για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι « όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».

Όπως δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. «Με απόφαση μου σήμερα ανακαλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές», τόνισε.

Παράλληλα, με αφορμή αυτό ο υπουργός υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον».

Την απόφαση για τις Σκουριές επικρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το γραφείο Τύπου του κόμματος, να τονίζει σε ανακοίνωσή του, ότι η ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή.

Στα δικαστήρια θα προσφύγει η “Ελληνικός Χρυσός”

Την έκπληξή του, για την απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, σημειώνοντας παράλληλα ότι: «Η Ελληνικός Χρυσός, ουδέποτε παρανόμησε και βρίσκεται τώρα σε φάση αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης, με την οποία διαφωνούμε και η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 5.000 κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής».

«Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή και στους κατοίκους της, όσο και τις δουλειές χιλιάδων ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτήν», κατέληξε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος