Διαμαρτυρία κατοίκων και φορέων για την παραχώρηση του 51% του ΟΛΠ (vid)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και φορείς από τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι που αντιδρούν στο σχέδιο για την παραχώρηση το 51% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Το υπουργείο Ναυτιλίας επαναλαμβάνει ότι θα προχωρήσει σε συμβάσεις παραχώρησης ποσοστών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του δημοσίου και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας στο υπουργείο Ναυτιλίας, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο σχέδιο για την παραχώρηση σε ιδιώτη του 51% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Οι κάτοικοι επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να αποκτήσουν πρόσβαση στην θάλασσα και ελεύθερο χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και του παρέδωσε ψήφισμα.

Το παρόν στην συγκέντρωση έδωσαν εργαζόμενοι του Πειραιά, μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών και της Ένωσης Μετάλλου.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης:

Και ενώ ο διαγωνισμός -όπως προβλέπει άλλωστε η συμφωνία με τους δανειστές- είναι σε εξέλιξη, δήμαρχοι και φορείς ζητούν από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, να εξαιρέσει στην καινούργια σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου την παραλιακή ζώνη της Δραπετσώνας και ειδικότερα το χώρο των πρώην Λιπασμάτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας σε δηλώσεις του τόνισε ότι “η  κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον θα προχωρήσει στις συμβάσεις παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, με τρόπο που να κατοχυρώνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συμφέροντα του Δημοσίου και οι ανάγκες των εργαζόμενων, των τοπικών κοινωνιών και των δήμων”.

Όπως ανέφερε ακόμη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Δρίτσας η εποπτεία και ο έλεγχος της λειτουργίας των λιμανιών, θα είναι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σύντομα δε, όπως είπε- θα δημιουργηθεί νέα Δημόσια Λιμενική Αρχή σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ενώ με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ-ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΟΓΛΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος