Διάσκεψη των Προέδρων: Συνεδρίαση με μικρότερη απαρτία (vid)

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη χτεσινή ανοιχτή αντιπαράθεση με την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και με το Μαξίμου, συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων με το 1/4 της απαρτίας, που όπως ανέφερε επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής σε συνδυασμό με το Διοικητικό Δίκαιο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου καυτηρίασε την απουσία των βουλευτών των άλλων κομμάτων πλην έξι της Λαϊκής Ενότητας τονίζοντας ότι καταλύονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε για τη συμφωνία ότι με την υπογραφή της, υπέγραψαν και τον πολιτικό θάνατο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό θάνατο της Δημοκρατίας. Αποφάσισε να συγκαλέσει για τη Δευτέρα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ζητήσει από την Προεδρία τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είπε χαρακτηριστικά: Επειδή εδώ δεν παίζουμε και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται στην κυβέρνηση, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτραπεί η αποστολή των πρακτικών για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε μετά το «όχι» του δημοψηφίσματος. Γι αυτό αύριο συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για να ληφθεί απόφαση.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει και την Τρίτη και κάλεσε πάλι τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, να εξεταστεί για την υπόθεση της Siemens λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Βουλή δεν θα κλείσει αν δεν έρθει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Στουρνάρας.

Αντίδραση από τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αναφέρει σε δήλωσή του ότι η σημερινή σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων με μονοκομματική σύνθεση -συμμετείχε μόνον η Λαϊκή Ενότητα- αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Ο ορισμός Ολομελειών και Επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ό,τι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής.

Σχετικές ειδήσεις: Βουλή: Νέα απόπειρα συνεδρίασης της διάσκεψης των προέδρων το βράδυ της Κυριακής

Αντιπαράθεση μέσω επιστολών Προέδρου της Δημοκρατίας και της Προέδρου της Βουλής (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος