Διήμερη επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Άγκυρα (vid)

Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στη διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, στην Άγκυρα. Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει στις 16:00 για την Κωνσταντινούπολη και στις 20.30 θα παρακολουθήσει τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας – Ελλάδας. Την Τετάρτη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 8.00 το πρωί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, στις 10.30 θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, που θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις και το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να εμφανιστεί συναινετικός στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση ότι και η γειτονική χώρα θα φανεί συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, ανοίγοντας λιμάνια και αεροδρόμια για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσίπρας με άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ και τίτλο “Μια νέα εποχή συνεργασίας” αναφέρεται μεταξύ άλλων στο προσφυγικό και τη μεταναστευτική κρίση.

Σχετική είδηση: Στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος