Διήμερη περιοδεία Μεϊμαράκη στην Κρήτη: Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης (vid)

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα προκειμένου ο τόπος να πάει μπροστά, επεσήμανε από την Κρήτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στο νησί. Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο κ. Μεϊμαράκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μάχη για τις αρχές και τις αξίες μας»

«Είναι αδιανόητο να βρίσκεσαι στην πατρίδα μου και να μην σε ξεπροβοδίσω», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης, τον οποίον υποδέχτηκαν με παραδοσιακές μαντινάδες, λίγο πριν από τις 11:00.

Ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκεται στην Κρήτη δήλωσε Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Είναι μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη, στην Κρήτη, στον νομό Ηρακλείου. Όπως ξέρετε, η καταγωγή μου είναι από εδώ. Και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την υποδοχή των φίλων μας, οι οποίοι, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα προτιμούν, μας αγαπούν, είναι φίλοι μας και πιστεύω ότι θα μας προτιμήσουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία».

Ο πρόεδρος τη Ν.Δ. εξέφρασε επίσης τη χαρά του που συνοδεύεται από όλους τους Κρήτες βουλευτές, «από τους βουλευτές που έχουν δώσει μάχη, εδώ στην Κρήτη, για τις αρχές μας, για τις αξίες μας, για τη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη. Και έτσι θα συνεχίσουμε».

«Κρίσιμη για το μέλλον της χώρας η επόμενη πενταετία»

Διήμερη περιοδεία Μεϊμαράκη στην Κρήτη: Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης (vid)

Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στη Νεάπολη, όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή από κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στα γραφεία της αντιπεριφέρειας.

Εκεί είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη, δημάρχους και φορείς της Αυτοδιοίκησης, και τόνισε πως ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για τη Ν.Δ..

Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα του νομού, τις ελλείψεις σε υποδομές στην υγεία, την ανεργία κ.α.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι θα πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη για να λύσουμε τα προβλήματα και παράλληλα να βρούμε μια βασική κατεύθυνση προκειμένου να συνεννοούμαστε. Ακόμη, χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας.

Επεσήμανε ότι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου είναι πολύ σημαντικές καθώς «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές».

Αφού τόνισε ότι δεν είναι η ώρα να κάνει τις συγκρίσεις σημείωσε: «Θέλω να θυμίσω ότι εμείς είχαμε καταφέρει στα δυόμισι χρόνια να προχωρήσουμε σε μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών, να προχωρήσουμε στη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που βοηθά την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη, «θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει -αν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του Γεννάρη- στις μεταρρυθμίσεις που είχαμε εξαγγείλει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι πολίτες έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι’ αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια».

Αφού κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι ανακόπτει την «πορεία που είχαμε χαράξει» και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, πρόσθεσε ότι οι εκλογές αυτές θάλαμε να μας δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας και οι πολίτες να προβληματιστούν και να πάνε στην κάλπη, έχοντας κρίνει τα πεπραγμένα του επταμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου.

Στις 19:30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο, στον κινηματογράφο «Αστόρια», ενώ αύριο θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με παραγωγικούς φορείς των δύο νομών.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφείο Τύπου ΝΔ, Γουλιέλμος Αντωνίου

Σχετικές ειδήσεις:
Στην Κρήτη ο Ευ. Μεϊμαράκης – Ολιγόλεπτη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω την Πέμπτη- Τετ-α-τετ με Ε. Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος