Δράσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας προανήγγειλε ο Χ. Βερναρδάκης

Δράσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω της περαιτέρω προώθησης της ανοικτής διακυβέρνησης, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο Χρ. Βερναρδάκης αναφερόμενος στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπογράμμισε ότι: Κεντρικός στόχος του υπουργείου είναι να υποστηρίξει με τη βοήθεια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, και απώτερος στόχος, είναι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη διοίκηση όταν αυτή γίνει πιο αποτελεσματική και διαφανής, λογοδοτεί και παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες».

Ο Χρ. Βερναρδάκης προσέθεσε ότι «η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου για 60 υπηρεσίες και διαδικασίες, δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση».

Επίσης με πρωτοβουλία του Χρ. Βερναρδάκη θα τεθεί σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση κείμενο πολιτικής για νομοθετική πρωτοβουλία που πρόκειται να αναλάβει το υπουργείο για την «κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος