«Εφεδρικό πλάνο» για τις υπηρεσίες αιχμής στο Δημόσιο (video)

Στο δημόσιο που από τον Δεκέμβριο εφαρμόζεται τηλεργασία στο 50% του προσωπικού, το υπουργείο εσωτερικών έχει ζητήσει από όλες τις δομές του να προσδιορίσουν τα τμήματα και τις υπηρεσίες που είναι της πρώτης γραμμής και όσες έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του κοινού.

Για αυτές θα πρέπει να οριστεί ανά κλάδο και ειδικότητα το κατ` ελάχιστον απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφορικά με το ποσοστό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που νοσεί στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας – κυμαίνεται από το 1,5% έως το 3,5% γεγονός που κάνει την κατάσταση έως αυτή τη στιγμή που μιλάμε διαχειρίσιμη.

Σε ότι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τις ηγεσίες των αστικών συγκοινωνιών προκειμένου να ενημερωθεί για τη δύναμη του προσωπικού μιας και η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον είναι σε έξαρση και οι διοικήσεις συλλέγουν τα στοιχεία προκειμένου να εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο.

Στην αστυνομία πάνω από 1.700 είναι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού όμως μόνο 20 εξ αυτών νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, επομένως και σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, από τους συνολικά 56.500 αστυνομικούς δεν υπάρχει κανένα θέμα σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος