Προληπτική εκκένωση χωριού στην Εύβοια-Σε εξέλιξη στη Ρόδο-Ύφεση με αναζωπυρώσεις στην Ηλεία (vid)

Συνέχεια στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Εύβοια, την Ηλεία, τη Ρόδο και τη Μαγούλα Αττικής με άλλες να βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες να έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Στην Εύβοια, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, γύρω στις 5 το απόγευμα, το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς στην Εύβοια επιχειρούν, αυτή την ώρα, 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η φωτιά στη Μαγούλα Αττικής καίει ξερά χόρτα και ελιές ενώ στο σημείο βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Σε ύφεση με συνεχείς αναζωπυρώσεις μαίνεται η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στη νότια Ηλεία, στην περιοχή της Φυγαλείας, ενώ κατασβέστηκε εγκαίρως η χθεσινή φωτιά στο Κάστρο Κυλλήνης.

Σε ύφεση με συνεχείς αναζωπυρώσεις μαίνεται η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στη νότια Ηλεία, στην περιοχή της Φυγαλείας. Σε κινητοποίηση βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής του νομού, ενώ έφθασαν ενισχύσεις από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Πάτρα, Καλάβρυτα και Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς, που καίει δασική έκταση, επιχειρούν πλέον μόνο επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 19 άτομα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίς το απόγευμα ο Απόστολος Κατσιφάρας, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, «τα πράγματα πάνε καλύτερα.»

Τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο. Ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα, καίει δάσος από το χωριό Λάιρμα προς Απόλλωνα. Έκκληση έκανε ο  δήμαρχος για συνδρομή των κατοίκων με βαριά οχήματα, προκειμένου να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες . Νωρίτερα τέσσερις απο τους εθελοντές πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στο μέτωπο της φωτιάς, αλλά με τη βοηθεια συναδέλφων τους κατέφεραν να απεγκλωβιστούν. Εχει ήδη συγκλιθεί το συντονιστικό όργανο για το νεωτερο σχεδιασμό, ώστε να αντιμετωπιστεί όσον το δυνατόν γρηγορέτερα, πριν πέσει η νύχτα.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει περίπου 30 στρέμματα με καλλιέργειες, καθώς και περίπου 20 στρέμματα δάσους.

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στη Σαμοθράκη, μετά τις ολονύχτιες προσπάθειες της πυροσβεστικής, του δήμου, του στρατού και των κατοίκων. Η φωτιά στο πέρασμά της αποτέφρωσε 1.500 στρέμματα καλλιεργιών και δασικής έκτασης.

Σχετική είδηση: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ρόδο
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαγούλα Αττικής
ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος