Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Τραυματίστηκε δημοσιογράφος (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν το τέλος της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό, όταν ομάδες αγνώστων κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών στο Σύνταγμα, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου, όπου οι άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν στα Προπύλαια.

Νωρίτερα άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού 9.84, που κάλυπτε τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να πλήξει την ελευθεροτυπία και να τρομοκρατήσει τους λειτουργούς της ενημέρωσης, έκανε λόγο ο Δήμος Αθηναίων, σε ανακοίνωσή του με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πέρρος.

Ο δημοσιογράφος, έχοντας θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Το μεσημέρι και ενώ όλα έδειχναν ότι τα επεισόδια είχαν λήξει και επικρατούσε ηρεμία, μια ομάδα αγνώστων πέταξε βόμβες μολότωφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ομάδες νεαρών έστησαν οδφράγματα στην οδό Στουρνάρη και έβαλαν φωτιά σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Σολωμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι: «Οι λίγοι “γνωστοί – άγνωστοι” με τις κουκούλες διέλυσαν την έκφραση αγανάκτησης των πολλών» και καταδίκασε απερίφραστα τα «θλιβερά επεισόδια».

Παράλληλα εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δημοσιογράφο που χτυπήθηκε ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ – 1 ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος