Εποικοδομητική η συνάντηση με το Ν. Κοτζιά, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ε-Μ. Άιντε

Ως εποικοδομητική και ουσιώδη χαρακτήρισε τη συνάντησή που είχε την Τρίτη ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Άιντε, εξερχόμενος από το υπουργείο Εξωτερικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Κυπριακό σε αρκετά θέματα, αναφέροντας όμως ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, και το πώς μπορούν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο να ζήσουν μαζί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ασφάλεια του ενός να μη δημιουργεί την ανασφάλεια της άλλης πλευράς.

Ο κ. Άιντε εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς -όπως είπε- φιλοδοξία είναι το κοινοτικό κεκτημένο και για τις δύο πλευρές να ευθυγραμμίζεται πλήρως με όλες τις ευρωπαϊκές αρχές.

Και οι δύο ηγέτες, Αναστασιάδης και Ακιντζί, σημείωσε, καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πραγματική στιγμή για να βρεθεί λύση, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν τους τελευταίους μήνες χωρίς σοβαρές κρίσεις, ενώ έχουν αυξηθεί οι συναντήσεις των δύο ηγετών και υπάρχει μία αυξημένη επίσης κατανόηση και από τις δύο πλευρές.

Η λύση, όπως είπε, ανήκει στους δύο ηγέτες που είναι αισιόδοξοι, και η αποστολή του ιδίου είναι να λύσει το Κυπριακό.

Σχετικά με τις γεωπολιτικές αναταράξεις στην περιοχή, τόνισε ότι είχε παρόμοιες απόψεις με τον κ. Κοτζιά στη σχετική συζήτηση που είχαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος