Φ. Γεννηματά: H Κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό

«H σημερινή Κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό, έχει απέναντι και τους αγρότες, και την παραγωγή, και την παραγωγική Ελλάδα» δήλωσε από την Ιεράπετρα Λασιθίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη της στον συνεταιρισμό αγροτών «Ανατολή».

Παράλληλα η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για κοινή αγωνία για τον τόπο μας» προσθέτοντας ότι ο τόπος μας μπορεί να ανακάμψει αν στηριχθεί στον πρωτογενή τομέα, αν στηριχθεί στους αγρότες.

Αναφερόμενη στη συνάντησή της με τον συνεταιρισμό πρότυπο, όπως τον χαρακτήρισε, και εκπροσώπους άλλων συνεταιρισμών τόνισε πως «Ο στόχος, ο κοινός στόχος μας, είναι να παράγουμε προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία μόνο, ποιοτικά προϊόντα. Αυτό είναι το μέλλον».

Η ίδια ανέφερε ότι οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών θα πρέπει να στηριχθούν με φορολογικά κίνητρα, λέγοντας «Θέλουμε φορολογικά κίνητρα και περισσότερους συνεταιρισμούς, γιατί έτσι απαντάμε στα σοβαρά προβλήματα που έχουν σήμερα οι αγρότες, που έχουν να κάνουν με το αυξημένο κόστος παραγωγής, τον μικρό κλήρο και τις δυσκολίες διαπραγμάτευσης που έχουν οι αγρότες».

Φ. Γεννηματά: H Κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό

Εγκαινιάζοντας τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός της στην Ιεράπετρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αποφασιστικό ρόλο.

Νωρίτερα κατά την επίσκεψη της στην Κριτσά, η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε για την δραστηριότητα του συνεταιρισμού, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη, ενώ επισκέφθηκε και το δημοτικό σχολείο και ακολούθως μετέβη στον Άγιο Νικόλαο όπου συζήτησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολίτες θέματα που τους απασχολούν αλλά και θέματα γενικής πολιτικής επικαιρότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος