Φ. Γεννηματά: Πάρτε πίσω την πρόταση και ξεκινήστε διάλογο (vid)

Για προτάσεις που δεν οδηγούν σε λύση του ασφαλιστικού αλλά στη φτωχοποίηση των Ελλήνων κατηγόρησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο, κακέκτυπο του νόμου Λοβέρδου, δήλωσε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πως οδηγεί σε μειώσεις των συντάξεων, poy φτάνει μεσοσταθμικά στο 15% του σημερινού ύψους.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους εξοντώνουν οικονομικά και τους οδηγεί σε απόγνωση, ενώ επισήμανε πως το σχέδιο πλήττει και τους σημερινούς συνταξιούχους και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η ίδια πρότεινε παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό με ενοποίηση των ταμείων σε τρία, υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας στα επικουρικές, ενιαία βασική σύνταξη για όλους και αναλογική σύνταξη, διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ, αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων και σύνδεση των εισφορών με την απασχόληση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος