Γ. Κιουμής: Έχει μεγάλη σημασία να μάθουμε πότε θα έχουμε στα χέρια μας το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Array

Για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί η κατάσταση από το φθινόπωρο σε σχέση με τον κορονοϊό μίλησε στην ΕΡΤ ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας, Γιάννης Κιουμής, κάνοντας λόγο για μια περίπλοκη εξίσωση στην οποία ιδιαίτερη σημασία έχει να μάθουμε πότε θα έχουμε στα χέρια μας το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Όπως είπε «υπάρχει πράγματι μια πιθανότητα πολύ σημαντική το φθινόπωρο να αντιμετωπίσουμε ακόμα ένα κύμα της πανδημίας. Έχει όμως σημασία να δούμε με ποιο στέλεχος θα περάσει αυτό το κύμα και το δεύτερο είναι σε ποια ένταση και με ποιες συνέπειες.

Άρα λοιπόν, αν μιλήσουμε για τις συνέπειες του παρόντος κύματος που φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρό μεν, αλλά με συγκριτικά μικρότερες συνέπειες, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο άσχημα. Αν όμως μιλάμε για κάποιο καινούριο στέλεχος το οποίο μπορεί να αναδυθεί και να μας προκαλέσει μεγαλύτερες βλάβες, μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες – κυρίως μιλώντας για τη βαρύτητα της νόσου- τότε μιλάμε για μια καινούρια κατάσταση. Kαι φυσικά σε όλη αυτή την περίπλοκη εξίσωση έχει μεγάλη σημασία να μάθουμε πότε θα έχουμε στα χέρια μας το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα μπορέσει να μας προστατεύσει πιο αποτελεσματικά. Κατά την κρίση μου νομίζω πώς αυτό δεν θα πρέπει να το περιμένουμε νωρίτερα από τις αρχές Νοεμβρίου».

Αναφορικά με το ποιοι πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση ο κ. Κιουμής είπε ότι «οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που είναι πολύ πιθανό να έχουν συνοσηρότητες όπως και άτομα μικρότερης μεν ηλικίας αλλά με συνοσηρότητες δηλαδή συνοδές παθήσεις συγκεκριμένης βαρύτητας, είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι και τώρα δεν είναι αργά να κάνουν την τέταρτη δόση του υπάρχοντος εμβολίου γιατί παρά το γεγονός ότι προσφέρει μικρότερη προστασία από τα τρέχοντα στελέχη εντούτοις έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να ελαφρύνει την πορεία της νόσου εφόσον κάποιος νοσήσει και αυτό μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος