Για “brunch” στη Νάξο – Πώς επελέγη από την Evening Standard στη λίστα με τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά (video)

Ως ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά επιλέχθηκε η Νάξος από τη βρετανική εφημερίδα Evening Standard χάρη στις ομορφιές του τόπου, τα αγνά αγροδιατροφικά προϊόντα και την ξεχωριστή κουζίνα. Η ΕΡΤ και η εκπομπή “Συνδέσεις” μάς ταξίδεψαν στο πρώτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων για να γνωρίσουμε από κοντά τα προϊόντα της ΕΑΣ Νάξου.

Ο πολυβραβευμένος σεφ Στέλιος Κορρές ετοίμασε δύο παραδοσιακές συνταγές, καλόγυρο και χοιρινό με προβάτσες, με αγνά προϊόντα από τη Νάξο.

“To νησί μας έχει μεγάλη παραγωγή στον πρωτογενή τομέα. Είναι ένας πλούσιος τόπος και αυτό σε εμάς τους επαγγελματίες δίνει μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξουμε την τοπική κουζίνα”, πρόσθεσε ο διάσημος σεφ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης τόνισε ότι ο συνεταιρισμός προστατεύει την γαστρονομία του νησιού. “Το 2022 θα υπογράψουμε σύμφωνο ποιότητας με τη μαζική εστίαση, αλλά και με τον κόσμο που θα επισκεφθεί τη Νάξο. Η ΕΑΣ προστατεύει τα τοπικά προϊόντα με τους έμπειρους γεωπόνους που διαθέτει για να παράγουν καλά προϊόντα όπως η πατάτα και η γραβιέρα. Φέτος, ετοιμάζουμε το πρωϊνό με τους ξενοδόχους με γάλα, γιαούρτι, μέλι και γραβιέρα με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου“.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Βρούτση |ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος