Η Α. Λυμπεράκη μιλάει για το ασφαλιστικό στο Πρώτο Πρόγραμμα (aud)

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, υπεύθυνη τομέα Εργασίας στο «Ποτάμι», μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος για τις θέσεις του κόμματος στο ασφαλιστικό.

“Έχει σημασία αυτή τη στιγμή που κουβεντιάζουμε το ασφαλιστικό να είμαστε ψύχραιμοι και ακριβοδίκαιοι και να μην το χρησιμοποιούμε ως αφορμή για να πούμε αντιπολιτευτικά ή δημοφιλή πράγματα. Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς, είναι ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης φέρνει μερικές αναγκαίες και πολύ καλοδεχούμενες αλλαγές γιατί εξορθολογίζει το σύστημα και επίσης το μεγαλύτερο καλό, που κάνει κατά τη γνώμη μου, είναι ότι δείχνει και ποια είναι τα όρια αυτού του συστήματος που είχαμε. Διότι ως τώρα, όλες οι κυβερνήσεις περνάγανε το βάρος των προσαρμογών στους νεώτερους ανθρώπους”, είπε η κα Λυμπεράκη.

“Αυτό που κάνει τώρα ο κ. Κατρούγκαλος και πραγματικά είναι ευπρόσδεκτο, που το κάνει, λέει ότι: αφού ήταν τόσο ωραίο αυτό το σύστημα, που είχαμε ψηφίσει, αντί να το εφαρμόσουμε το 40, το 35, ας το εφαρμόσουμε τώρα, άμεσα. Και άρα ξαφνικά και η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου στην οποία ανήκω κι εγώ, που νομίζαμε ότι είχαμε περάσει όλο το πακέτο πάλι στα παιδιά μας, συνειδητοποιούμε ότι θα το δούμε μπροστά μας, στην σύνταξή μας”, σημείωσε η κα Λυμπεράκη.

“Πρέπει να δουλεύουν οι νεώτεροι και να παίρνουν συντάξεις οι μεγαλύτεροι κι όχι να παίρνουν συντάξεις οι μεγαλύτεροι για να δίνουν και στους μικρότερους”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα Λυμπεράκη.

Η υπεύθυνη του τομέα εργασίας στο «Ποτάμι» χαρακτήρισε γενναία προσπάθεια εξορθολογισμού το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό και πρόσθεσε, ότι: “ίσως είναι το καλύτερο, που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Έχω αρκετή αισιοδοξία, ότι ίσως η πρόταση της κυβέρνησης να περάσει από τις Βρυξέλλες. Πάντως έχουμε ένα πρόβλημα μ’’ αυτήν ότι επιβαρύνει την παραγωγή με την αύξηση των εισφορών”, είπε η κα Λυμπεράκη.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου, ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις έδωσαν την συγκατάθεσή τους στην μικρή και προσωρινή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, η κα Λυμπεράκη παρατήρησε, ότι: “με’ αυτό το σκεπτικό θα το δεχτεί και το «κουαρτέτο», όμως το πρόβλημα δεν είναι για τους εργοδότες, που μπορεί να το ισοσταθμίσουν μειώνοντας τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά για τους εργαζόμενους, που δεν θα βρίσκουν δουλειά”.

“Με θετική διάθεση θα συμμετάσχουμε στον διάλογο για το ασφαλιστικό, γιατί εδώ κρίνονται και τα λόγια αν κάποιος θέλει να είναι εποικοδομητική δύναμη, ψύχραιμη και να βοηθήσει να ξεκουνήσουμε από δω και να πάμε κάπου καλύτερα, στα κρίσιμα θέματα θα φανεί”, κατέληξε η κα Λυμπεράκη.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος