Ν. Μανιός: Οι δανειστές εκφράζουν την πιο σκληρή μορφή του καπιταλισμού (AUDIO)

Την εκτίμηση ότι θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και από την Ολομέλεια χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και την Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Μανιός αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού εκτίμησε ότι αφού πέρασε στην πρώτη ψηφοφορία επί της αρχής δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, ούτε και στην ολομέλεια καθώς τα κόμματα “δεν είναι κοινές μαζώξεις“.

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στην συρρίκνωση του ΑΕΠ, από το 2009 μέχρι το 2014, που κυβέρνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την εκτίναξη του ποσοστού δαπανών για τις συντάξεις και επομένως την απαίτηση των δανειστών για αυξημένες περικοπές στην συνταξιοδοτική δαπάνη, ενώ τόνισε ότι “οι δανειστές εκφράζουν την πιο σκληρή μορφή του καπιταλισμού“.
Σχολιάζοντας τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ο κ. Μανιός είπε ότι βασίζονται σε εικασίες για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας στο μέλλον και υπενθύμισε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει για πολύ μεγαλύτερα πλεονάσματα το 2017 και 2018.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος