Οι συμβολισμοί της Ανάστασης στα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας (video)

Την υπεράσπιση του ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, υπέμνησε στην ανθρωπότητα και την ευρωπαϊκή οικογένεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα.

Το μήνυμα αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα δύσκολα και περνάει σε μια καινούργια εποχή, με όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και το λαό, αλλά και με τις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έστειλε ο Πρωθυπουργός από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Αδρίας», την οποία επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και το πλήρωμα.

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, καταγγέλλοντας εκ νέου τις παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου.

«Οι ευχές έχουν περισσότερη αξία όταν συνοδεύονται από πράξεις, ας κάνουμε ως λαός ένα νέο ξεκίνημα με στέρεες προσδοκίες, πραγματικές ελπίδες και με οδηγό την αλήθεια και την ενότητα», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε την Κυριακή του Πάσχα με την οικογένεια του και εντός των τειχών της πρωτεύουσας.

Σε στενό κύκλο στη Δημητσάνα γιόρτασε το Πάσχα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η πραγματική ανάσταση για τον λαό μας θα έρθει μέσα από το μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τα μνημόνια και στην εξουσία του κεφαλαίου, ανέφερε σε δήλωσή του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε Πάσχα στη Λειβαδιά.

Αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, και κάλεσε τη κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε τους χώρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου.

«Οι Έλληνες δικαιούνται να ελπίζουν ότι σύντομα θα υπάρξει ανάσταση για την πατρίδα μας, το χρέος όλων μας είναι να είμαστε ενωμένοι», ανέφεραν οι ΑΝΕΛ.

Στις δύσκολες ημέρες που έρχονται αναφέρθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, κάνοντας λόγο για άβυσσο, για βάρβαρο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, και για συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση για να διατηρηθεί στην εξουσία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισκέφτηκε με τον Γ. Καμίνη το κλειστό γήπεδο του Ρουφ, όπου ο δήμος Αθηναίων παρέθεσε γεύμα στους άπορους.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος