Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Σφοδρή αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για τα αδέσποτα

Την σφοδρή αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής Αρχής να διαθέσει 30.000 ευρώ για την σίτιση 300 αδέσποτων ζώων, θέμα που ήρθε προς συζήτηση στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Δούρας μάλιστα, χαρακτήρισε την σχετική εισήγηση έκτρωμα και κάλεσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Τάσο Μπατζιάκα να την αποσύρει, μιλώντας ακόμη και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Δούρας εξέφρασε την απορία, πώς είναι δυνατόν να δαπανώνται τόσα χρήματα όταν τα αδέσποτα στο καταφύγιο σύμφωνα με το Νόμο, δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 40 με 50, ενώ πρόσθεσε ότι το ποσό που μπορεί να διατεθεί είναι 5.000 ευρώ και όχι 30.000 ευρώ. Από την πλευράς του, ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Μπατζιάκας ισχυρίστηκε πως με το συγκεκριμένο ποσό θα ταϊστούν όλα τα αδέσποτα του δήμου σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Σκληρή κόντρα Μπέου – Παπατόλια

Αφορμή για μια ακόμη σκληρή κόντρα μεταξύ του δημάρχου, κ. Αχ. Μπέου και του Απ. Παπατόλια, αποτέλεσε η συζήτηση για το επισιτιστικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Η ένταση και οι ύβρεις συνεχίστηκαν μάλιστα και εκτός αιθούσης, μετά την λήξη της συνεδρίασης.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτηση του θέματος, ο κ. Παπατόλιας συνεχάρη για την προσπάθεια την Διεύθυνση Προγραμματισμού, ενώ ζήτησε ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο, κ. Σαββάκη για την προετοιμασία του δήμου, αναφορικά με τη συνέχεια του προγράμματος. Στο σημείο αυτό, ο κ. Μπέος φώναξε στον κ. Παπατόλια πως είναι εκτός θέματος, ενώ συνέχισε με κοροϊδευτικά σχόλια εναντίον του σε σχέση με την επαγγελματική του ενασχόληση. Ο κ. Παπατόλιας απάντησε με αναφορά στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο δήμαρχος Βόλου, ενώ η συνέχεια στο επεισόδιο δόθηκε στους διαδρόμους, όπου λίγο έλειψε να υπάρξει και χειροδικία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος