Οικουμενική κυβέρνηση και ενιαία κεντροαριστερά συζητούν τα κόμματα του κέντρου

Έντονη είναι η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό και την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, με τα σενάρια για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης να έρχονται και πάλι στο προσκήνιο και την κυβέρνηση να βάζει φρένο για μία ακόμη φορά.

Συνεχίζεται η συζήτηση στα κόμματα του κέντρου, τόσο για τις δυνατότητες συνεργασίας και ενοποίησης του χώρου, όσο και για την πιθανότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην συνάντηση που θα έχει την Τρίτη, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να ζητήσει σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγιών, με αντικείμενο το προσφυγικό, ενώ σε συνέντευξή της στον Real FM επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εθνικής σωτηρίας χωρίς τη συμμετοχή των δυο μεγάλων κομμάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι θα στήριζε μια κυβέρνηση αποφασισμένη να λύσει τα επείγοντα προβλήματα της χώρας.

Σε ότι αφορά την πρόταση για συγκράτηση ενιαίου χώρου στην κεντροαριστερά απαντά οτι οι μεγάλοι σχηματισμοί δημιουργούνται στο λαό και δεν αποφασίζονται ή διατάσσονται από την κορυφή μιας πυραμίδας.

Η Ένωση Κεντρώων επανέρχεται στην πρότασή της για οικουμενική κυβέρνηση, την οποία όπως ισχυρίζεται επιβάλλουν λόγοι εθνικής ανάγκης, υποστηρίζοντας οτι όσοι προβάλλουν εμπόδια στο σχηματισμό της θα τιμωρηθούν από την κοινωνία.

Για σενάρια που διακινούνται από κάποιους κύκλους κάνει λόγο η κυβέρνηση.

«Προφανώς είναι σενάρια. Κάποιοι, προφανώς, ελπίζουν ότι μέσα από αυτή τη συγκυρία – κάποιοι – οι οποίοι τους έχει στείλει ο ελληνικός λαός πριν από περίπου 4 μήνες στην αντιπολίτευση ότι θα επανέλθουν με άλλον τρόπο στην κυβέρνηση. Δεν μπορούν να το παραδεχθούν ακόμη κάποιοι κύκλοι. Αυτό, όμως, δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Υπάρχει η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία και μια κυβέρνηση η οποία έχει μια πλειοψηφία συνεκτική και ισχυρή, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση για τα επόμενα 3,5 χρόνια», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος