Ημερίδα για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ημερίδα για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 6/10/15 στη ΓΑΔΑ, με θέμα τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο κυρίως για τα παιδιά. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η διαδικτυακή βία, η ασφαλής πλοήγηση στο ίντερνετ κ.λπ.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογράψει το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

– Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

– Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

– Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

– Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

– Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

– Στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος