ΕΙΤΗΣΕΕ: Να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών

Τις θέσεις τους αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών, το οποίο έθεσε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση, παρουσίασαν σήμερα τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ζητώντας να ξεκινήσει πραγματικός διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος σημείωσε πως «οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιθυμούν πρώτοι και άμεσα ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου» ωστόσο όμως, επισήμανε πως πριν από τη σύνταξη του νομοσχεδίου «δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τον κλάδο, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΤΗΣΕΕ, η πρόταση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση «περιέχει πολλές αοριστίες και κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι επιδιώκεται να λύσει». Και προσέθεσε πως «το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή έχει ήδη γίνει με όρους που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, και δεν έχει καμία σχέση με το άτακτο πλαίσιο που λειτουργούσε η αναλογική τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, για πρώτη φορά λειτουργεί το τηλεοπτικό τοπίο σε ένα εύρυθμο πλαίσιο. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διατυπώσει διαχρονικά τις προτάσεις τους, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν υγιώς και με ασφάλεια, ώστε οι επιχειρήσεις τους να είναι βιώσιμες. Είναι απολύτως αναγκαία η σωστή λειτουργία, όμως το πλαίσιο πρέπει να ρυθμιστεί μέσα από ορθολογικό σχεδιασμό».

Τέλος χαρακτήρισε «αστεία» την άποψη ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στο κράτος παραθέτοντας σειρά από οικονομικά στοιχεία για τις πληρωμές που έχουν κάνει σε φόρους, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ. «Έχουν αποδοθεί όλοι οι φόροι και όλα τα τέλη που προβλέπονται από τη νομοθεσία» είπε χαρακτηριστικά.

Το επόμενο διάστημα, τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ αναλαμβάνουν σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς και αρχές για τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Στόχος να ξεκινήσει «ένας γόνιμος κι ωφέλιμος διάλογος, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια ένα ουσιαστικό σχέδιο για τη νομοθετική ρύθμιση του τηλεοπτικού κλάδου που θα βελτιώσει το πλαίσιο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών διασφαλίζοντας την ελευθερία και την πολυφωνία», κατέληξαν τα μέλη του ΔΣ ΕΙΤΗΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος