Κ. Χατζηδάκης με Παραολυμπιονίκες: Ο προσωπικός βοηθός είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη (video)

Η κυβέρνηση έχει Ολιστικό Σχέδιο Δράσης για τα άτομα με αναπηρία και κάνει Κοινωνική Πολιτική στη πράξη με την θέσπιση του προσωπικού βοηθού δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Kοινωνικών Yποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά την συνάντηση του με τους παραολυμπιονίκες του Τόκιο στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης ο θεσμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά για 2.000 άτομα με βαριά αναπηρία από το 2022 με στόχο την καθολική εφαρμογή το 2024. Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε ακόμη ότι βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιταχυνθούν τα μέτρα στήριξης των ΑμεΑ και γι’αυτό υπάρχει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Επίσης ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε τη θέσπιση κάρτας αναπήρων που θα διευκολύνει την καθημερινή προσβασιμότητα στα ΑμεΑ ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικασία προσλήψεων 2.090 ατόμων ειδικών κατηγοριών ανάμεσά τους και οι ανάπηροι.

“Καινοτόμο πρόγραμμα είναι ο προσωπικός βοηθός που θα διευκολύνει την καθημερινότητα μας”, δήλωσε ο πρόεδρος των Παραολυμπιονικών και χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Ωστόσο ανέφερε ότι ανάμεσα στα προβληματά τους που αντιμετωπίζουν είναι το “πάγωμα” των διορισμών τους από το 2008.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου, Δήμητρα Κυριαζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος